Info

buurtcomite schipperskwartier

buurtcomite schipperskwartier
Verantwoordelijke:
Sonia Pateet
Website:

www.schipperskwartie ...

Email:

webmaster@schippersk ...

Telefoon:

+32.32324394

Beschrijving:

Schipperskwartier vzw zet zich in voor een buurt waar het goed wonen, werken en langsgaan is. We doen dat door regelmatig activiteiten te organiseren, contacten te bevorderen, en een positieve inkijk op onze wijk te bieden.

Locatie:

Antwerpen 2000

Kaart:
Contacteer ons


  • buurtcomite sch ...
  • Activiteiten
  • Ramblas 2015
Terug
  • Ramblas 2015
  • Wanneer: 27/06/2015

Ramblas is hét culturele en creatieve straatfestival van Antwerpen in de kleurrijke Schippersbuurt. Ramblas biedt ieder jaar weer een bruisend aanbod aan culturele/artistieke activiteiten, animatie, straattheater, heerlijke culinaire belevenissen en vooral veel muziek! Live optredens op 4 podia van allerlei bands: blues, funk, rock, latin, .... En dat alles temidden van een bruisende braderij!

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 vindt weer ons gezelligste evenement van het jaar plaats: de Ramblas!

Buren, belangstellenden, bezoekers, braderijliefhebbers, bierdrinkers, brave borsten en buikdansers: ze zijn allemaal van de partij. En gelijk hebben ze, want wat is er fijner dan een dagje flaneren langs de gezellige kraampjes, om dan nèt dat éne fantastische prentenboek of die LP uit vervlogen tijden te vinden waar je al lang naar op zoek bent.

Er is het hele weekend doorlopend muziek, véél meer dan voorgaande jaren. Talrijke artiesten staan op maar liefst 4 verschillende podia!

Op zaterdag en zondag brengen Stray Kitten & the AlleyCats hun heerlijke Rockabilly show met gekende muziek uit de 60- en 70-er jaren.

Bluesliefhebber? Dan kun je je hart ophalen aan Nasty and The Fliptones en The Busted Flush Blues Band.

Andere hoogtepunten zijn ook Mathieu & Guillaume met veel songs van hun fantastisch gevarieerde album Goldmund. Tussendoor kun je in diverse cafés en winkels kun je rustig genieten van unplugged groepen, zoals Marie Schoovaerts met haar jazzkwartet Con Alma. Marie staat ook op het podium met de funk- en soulband SevenSoulMotion.

Ook diverse rappers zijn van de partij!

Café Que Pasa vergast ons weer op spetterende travestieshows en Bar Lucy brengt opkomend jong talent op het podium.

Op zaterdagavond is er voor iedereen een groot feest! Dan vindt het dinnerparty plaats, waar we onder het genot van lekker eten en drinken een praatje slaan met buren en deelnemers, of misschien wel een dansje wagen. Op die avond treden 2 live bands op: Entrada en de keigoede Shift-Lock.

Onze stadsradio Antwerpen FM zendt live uit vanaf de Ramblas en start 1 juni dagelijks met radiocommercials voor de Ramblas, 6 keer per dag.

Kunst & Cultuur
Ook zijn er weer de bekende en gewaardeerde theatervoorstellingen van La Lluvia en De Violieren. Met dank aan Het Stadsmagazijn. Tijdens de festiviteiten zullen Tolkien-, fantasy- en Steampunkfiguren rondwandelen doorheen de mensenzee.

De Vriendenkring van Dwergauto's zijn dit jaar ook weer van de partij met hun prachtig gerestaureerde auto's. Kom je vergapen aan de kleine wagentjes, die in de 50- en 60-er jaren zo populair waren - en heden ten dage nog steeds in trek zijn!
Heb je ook zo'n autootje - of wil je er (ooit) een? Op hun stand krijg je alle informatie. 

Food & Drink
Natuurlijk zijn er ook weer de kleurrijke eet- en drinkstands, ijswagens en andere culinaire verleidingen: Surinaams, Braziliaans, Thais, Indonesisch, Spaans, Italiaans, Grieks, ... je kunt fijnproeven uit alle windstreken! Natuurlijk kun je ook gewoon je tanden zetten in een sappige hamburger.

Wanneer?
Zaterdag 27 en zondag 28 juni van 10 tot 18 uur. Voor standhouders gebeurt het opstellen op de dag zelf en is dit op de beide dagen mogelijk vanaf vanaf 7.00 uur. Het is raadzaam om je stand om pakweg 9.30 uur te hebben opgebouwd, want dan verwachten we de eerste bezoekers.

Vervoer
Kies voor De Lijn, een fiets van Velo Antwerpen of Slimweg. Wees verstandig en laat de auto thuis.

Deelnemen
Natuurlijk kun je, voor een laagdrempelig prijsje, zelf ook een plaats bemachtigen.
Vragen? Mail naar ramblas@ramblas.rocks of bel 0489 055 922.

Like ons op Facebook!