Info

t spieke

t spieke
Verantwoordelijke:
Audenaert Annick
Beschrijving:

Gelegen op de luchtbal,binnenplein ts. Argentiniƫlaan , Glasgowstraat en Belfaststraat . Slechts 1 ingang (Belfaststraat ts.nr.20 en 22)

Locatie:

Antwerpen 2030

Kaart:
Contacteer ons


  • t spieke
  • Tekstberichten
  • geschiedenis
  • geschiedenis
  • 17:29 - 09/06/10

Het Spieke is gelegen op Luchtbal , het grenst aan 3 aanpalende straten nl. Argentiniëlaan , Glasgowstraat en Belfaststraat . De aanpalende woningen komen met hun achtertuin hierop uit en van buitenaf is er maar slechts 1 ingang nl. Belfaststraat ts.nr.20 en 22 .

Dit perceel was vroeger in gebruik door groenvoorziening voor de kweek van hun planten , later werden deze verwijderd en gras gezaaid waar de kinderen echter niet op mochten spelen .

Dan zijn wij ( buren ) bij de nodige instanties gaan aankloppen , groenvoorziening , stad Antwerpen en Opsinjoren (toen net gestart) , Hierbij zijn wij tot een akkoord gekomen en er werd een buurtkontrakt ondertekend. Wij zorgden voor de aanleg en onderhoud , Opsinjoren voor de financiele backup .

Nu 10 jaar verder is dit uitgegroeid tot een mooie groene zone waar kinderen veilig kunnen spelen en waar allerlei aktiviteiten plaats vinden nl. Petanque , tentjes slapen , halloweenfeestjes , paaseieren rapen ,bbq . ea.

Iedereen welkom voor een bezoekje , er wordt wel verwacht dat men het werk van deze mensen respekteerd en geen vandalisme pleegt , zoniet wordt buurttoezicht hiervan op de hoogte gebracht .

                               MVG.              Het GAB - team